Klarna 14 dagar

Öppet Köp Budskap

Alltid fri frakt och öppet köp i 30 dagar

Test

Samma Låga pris på siba.se som i våra butiker

Alltid samma låga pris i butik som på siba.se

DVD-spelareAtt välja DVD-spelare
Det finns flera olika typer av DVD-spelare.Vad DVD-spelaren ska användas till avgör vilken modell som passar bäst.

Vanlig DVD-spelare
En vanlig DVD-spelare kopplas till TVn och används för att spela upp DVD-skivor. Detta är ett bra alternativ om DVD-spelaren bara ska användas till att titta på film.

Inspelningsbar DVD-spelare
Det finns två olika sorters DVD-spelare med inspelningsfunktion, med hårddisk och utan hårddisk. Fördelarna med hårddiskspelare är flera. Det går antingen att spela in direkt på inspelningsbara DVD-skivor eller lagra inspelningen på den inbyggda hårddisken. Ett perfekt val för de som regelbundet spelar in och spelar över TV-program. En DVD-spelare med hårddisk är dyrare än en utan.

Kom ihåg att köpa inspelningsbara DVD-skivor om du bestämmer dig för att köpa en spelare utan hårddisk. Det är en förutsättning för att du ska kunna spela in något eftersom denna typen av DVD-spelare saknar hårddisk.

Portabel DVD-spelare
Se på film överallt med en portabel DVD-spelare. En portabel DVD-spelare har inbyggt batteri och laddas enkelt via bilens 12 volt-uttag eller med AC-adapter. Det finns portabla DVD-spelare med en eller två skärmar och med olika stora displayer.

Blu-Ray-spelare
Blu-Ray använder sig av en teknik där spelaren avläser skivorna med blå laser därav namnet. En Blu-Ray-skiva rymmer betydligt mer information än en vanlig DVD-skiva vilket till exempel tillåter lagring av högupplösta filmer i HD-format.

I Sverige används två högupplösta bildformat för digitalsändningar av HD, 1080i och 720p. En Blu-Ray-spelare stödjer ”full HD” på 1080p vilket är bättre än både 1080i och 720p. För att få bästa möjliga bildkvalitet bör Blu-Ray-spelaren kopplas till en full HD-TV.

In- och utgångar
En DVD-spelare kan anslutas till vilken modern TV som helst, förutsatt att den har någon form av videoingång. Om TVn har RGB-ingång är scart att rekommendera. En scartkabel överför både ljud och bild i hög kvalitet.

Vissa DVD-spelare har komponentvideoutgång med Progressive Scan. Det finns också spelare med digital HDMI-utgång, den digitala motsvarigheten till scart. Vilka utgångar som behövs beror på TVn. En del DVD-spelare har USB-ingång och minneskortläsare vilket gör det enkelt att visa digitala bilder på TVn. Ägare till en HD-ready led, plasma eller LCD-TV rekommenderas att köpa en DVD-spelare med HDMI-utgång eller komponentutgång för bättre bild och ljud.

För att på ett enkelt sätt föra över filmmaterial från en videokamera till DVD är en inspelningsbar DVD-spelare absolut något att satsa på. Köp då en inspelningsbar DVD-spelare med S-video och/eller DV-ingång beroende på vilken typ av videokamera du har.

SIBA rekommenderar
- Kontrollera vilka ingångar som finns på din TV innan du köper en ny DVD-spelare.

- Glöm inte att köpa scartkabel eller HDMI-kabel till din DVD-spelare eftersom detta inte ingår.

Din varukorg har uppdaterats!