SMB

Driftstörning

Vi uppdaterar flera funktionaliteter på siba.se.

Eventuella driftstörningar kan tyvärr uppstå. Just nu går det inte att handla med apples enheter som använder iOS 8.

Vill du ha hjälp med din beställning? Tveka inte att ta kontakt med vår kundtjänst:

042-20 25 65

Klarna 14 dagar

Öppet Köp Budskap

Alltid fri frakt och öppet köp i 30 dagar

Test

Samma Låga pris på siba.se som i våra butiker

Alltid samma låga pris i butik som på siba.se

DVD-spelareAtt välja DVD-spelare
Det finns flera olika typer av DVD-spelare.Vad DVD-spelaren ska användas till avgör vilken modell som passar bäst.

Vanlig DVD-spelare
En vanlig DVD-spelare kopplas till TVn och används för att spela upp DVD-skivor. Detta är ett bra alternativ om DVD-spelaren bara ska användas till att titta på film.

Inspelningsbar DVD-spelare
Det finns två olika sorters DVD-spelare med inspelningsfunktion, med hårddisk och utan hårddisk. Fördelarna med hårddiskspelare är flera. Det går antingen att spela in direkt på inspelningsbara DVD-skivor eller lagra inspelningen på den inbyggda hårddisken. Ett perfekt val för de som regelbundet spelar in och spelar över TV-program. En DVD-spelare med hårddisk är dyrare än en utan.

Kom ihåg att köpa inspelningsbara DVD-skivor om du bestämmer dig för att köpa en spelare utan hårddisk. Det är en förutsättning för att du ska kunna spela in något eftersom denna typen av DVD-spelare saknar hårddisk.

Portabel DVD-spelare
Se på film överallt med en portabel DVD-spelare. En portabel DVD-spelare har inbyggt batteri och laddas enkelt via bilens 12 volt-uttag eller med AC-adapter. Det finns portabla DVD-spelare med en eller två skärmar och med olika stora displayer.

Blu-Ray-spelare
Blu-Ray använder sig av en teknik där spelaren avläser skivorna med blå laser därav namnet. En Blu-Ray-skiva rymmer betydligt mer information än en vanlig DVD-skiva vilket till exempel tillåter lagring av högupplösta filmer i HD-format.

I Sverige används två högupplösta bildformat för digitalsändningar av HD, 1080i och 720p. En Blu-Ray-spelare stödjer ”full HD” på 1080p vilket är bättre än både 1080i och 720p. För att få bästa möjliga bildkvalitet bör Blu-Ray-spelaren kopplas till en full HD-TV.

In- och utgångar
En DVD-spelare kan anslutas till vilken modern TV som helst, förutsatt att den har någon form av videoingång. Om TVn har RGB-ingång är scart att rekommendera. En scartkabel överför både ljud och bild i hög kvalitet.

Vissa DVD-spelare har komponentvideoutgång med Progressive Scan. Det finns också spelare med digital HDMI-utgång, den digitala motsvarigheten till scart. Vilka utgångar som behövs beror på TVn. En del DVD-spelare har USB-ingång och minneskortläsare vilket gör det enkelt att visa digitala bilder på TVn. Ägare till en HD-ready led, plasma eller LCD-TV rekommenderas att köpa en DVD-spelare med HDMI-utgång eller komponentutgång för bättre bild och ljud.

För att på ett enkelt sätt föra över filmmaterial från en videokamera till DVD är en inspelningsbar DVD-spelare absolut något att satsa på. Köp då en inspelningsbar DVD-spelare med S-video och/eller DV-ingång beroende på vilken typ av videokamera du har.

SIBA rekommenderar
- Kontrollera vilka ingångar som finns på din TV innan du köper en ny DVD-spelare.

- Glöm inte att köpa scartkabel eller HDMI-kabel till din DVD-spelare eftersom detta inte ingår.

Din varukorg har uppdaterats!